Stuerene bliver i aldrig!

Sådan sagde Poul Nyrup ved sin replik til åbningstalen i Folketinget i 1999. En i situationen rigtig stærk udtalelse! Det vender jeg tilbage til.

I forbindelse med det nye samarbejde i dansk politik, hvor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti tager ansvar , og forhindrer regeringen i at gennemføre politik for de få, så bringer medierne igen og igen Poul Nyrups udtalelse frem, og bruger det til at forsøge at udstille samarbejdet som det mærkeligste i verden.

Men intet andet er mere naturligt for Socialdemokratiet, end at samarbejde med alle der vil bakke op om vores politik. Det har vi altid gjort, og det skal vi altid gøre.

Hvis vi skal lære noget af vores seneste regeringsperiode, så er det vel netop at vi skal samarbejde med dem der vil vores politik, og ikke lade andre partier bestemme tempoet og trække vores politiske løsninger i den gale retning.

Da Poul Nyrup kommer med sin udtalelse i 1999, sker det på baggrund af en debat omkring menneskesyn. En debat der udsprang af at Pia Kjærsgaard på DF ‘s landsmøde havde foreslået at hele familier skulle sendes ud af Danmark, hvis 2. eller 3. generationsindvandrere gentagne gange begik kriminalitet.

Den vinkel glemmer medierne oftest at have med i deres brug af Poul Nyrups citat. Hvilket er rigtig ærgerligt, da det jo er netop det der understreger rigtigheden af Poul Nyrups udtalelser. For lige på det punkt, hvordan vi ser på mennesker der kommer fra andre kulturer, er der meget stor forskel på Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og lige på det punkt, der tror jeg vi er mange Socialdemokrater der stadig er enige med Poul Nyrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *